Mi az a glamour fotózás? phone home menu search camera trash close cross menu1 menu1 menu1

Miről is van szó?

Glamour. Sokan ismerik a szót, de érdemes elemezni a jelentését. Nem véletlenül nincs igazán jó magyar megfelelője, hiszen ez az egy szó magában hordozza azt a varázslatot ami csábító szépség megjelenítéséhez szükséges. Benne foglaltatik a készülés izgalma, a kaland és az a csábítás, ami miatt újra és újra találkozni akarunk ezzel az érzéssel. 

Ezt próbálja már a 30-as évek óta megjeleníteni számunkra a fotográfia és a film is. Már akkor az volt a fotográfusok célja, hogy az elkészült fényképek sugározzák a fotómodell gyönyörűségét. Ahogy Josef von Sternberg, a glamour filmezés egyik atyja mondta (szabad fordításban): A glamour a fény játéka az arcon, a haj csillogása, a környezet használata a kompozíción keresztül és titokzatos árnyékok létrehozása a szemekben. 30-as évek beli filmeken, mint például a Sanghai Express, a világítás sokkal csillogóbb, lágyabb amikor a főhősnő van a képen, kiemelve szépségét. A II. világháború során kezdett változni a glamour életérzés, amikor a katonák a szexin pózoló, fürdőruhás vagy harisnyatartót villantó modellek fényképét tűzték fel a bunkerek falára. Így született meg a pin-up stílus, amit ma is sokan szeretnek, követnek és fotóznak. (én is.:) ). A cél továbbra is a modell szépségének, szexuális vonzerejének, pajkosságának megmutatása. Ahogy a divat változott, változott az öltözék is, de a glamour fotózás leginkább a fehérneműs, csábító képek világát jelentette és jelenti ma is.

"Glamour is a state of mind", szokták idézni a mondatot. Számomra ez azt jelenti, hogy a jó glamour fotós nem csak munka közben, hanem mindig azt figyeli, hogy az adott modell, szituáció, megvilágítás, kellék, eszköz mitől szép, hogyan lehetne azt a szépséget kiemelni és ábrázolni. Így tudja később észrevenni és képein keresztül megmutatni a vele együtt dolgozó fotómodell gyönyörűségét.

Glamour fotózás során csábító smink, haj elkészítésével, csillogó világítás kialalkításával és izgalmas kellékekkel mutatjuk meg modellünk varázslatos szépségét. Ez leginkább (sok) kelléket, sejtelmes fényeket használó fehérneműs és takart akt képeket jelent. De, mint már írtam, a glamour maga a csábítás, izgalom, varázslat. Valakinek, aki nem szokta magát fotóssal fényképeztetni, egy kisestélyi vagy egy pin-up stílusú fotózás is kimerítheti a glamour fotózás fogalmát. A lényeg, hogy a modellünk szépségét mutassuk be és, hogy egy kis időre átérezze a galmour fotózás varázslatát, izgalmát. 

A Budoir fotózás egy kicsit mást jelent. Míg a Glamour fotózások általában stúdióban zajlanak, addig a Budoir fotózásnál egy kiválasztot helyszínen -legyen az szálloda szoba vagy lakás- készítjük a képeket, mintegy bepillantunk a modell gardróbjába, sminkszobjájba, budoirjába. Figyelemmel kísérjük készülődését, pihenését és ezekről képeket is készítünk. Természetesen itt sem maradhat el a varázslat, csábító smink, tökéletes haj. A Budoir fotózásnál az izgalmas fehérnemű fokozza a varázslatot.

Mivel hiszem, hogy minden nő megérdemli, hogy -legalább- egy napra ő legyen a figyelem középpontjában és tudom, hogy értő kezek között mindenkiről lehet csábító képeket készíteni, ezért ajánlom figyelmedbe csapatunkat következő fotózásodra. 

Tudom, most azt kérdezed, "Minek is csináltassak én glamour képeket?". Azért, hogy:

  • Előhozd az igazi nőt magadból
  • Megmutasd magadnak, párodnak, a világnak, hogy tudsz csábító, varázslatos, gyönyörű nő lenni.
  • Növeld önbizalmad, fejleszd önismereted
  • Átélj egy izgalmas kalandot
  • Megtanulj modellkedni, kipróbáld milyen szupermodellek lenni
  • Felvegyél olyan ruhákat, amiket nem szoktál
  • Kikapcsolódj egy napra, elszakadj a mindennapi rohanástól

Nem tudod mivel jár egy ilyen fotózás? Nem baj, mi már szerveztünk sokat, segítünk mindenben. Itt összefoglaltam mi hogyan csináljuk a glamour fotózást.

Vannak még kérdéseid, amire nem kaptál még választ? hívj fel vagy írj e-mailt, szivesen válaszolok minden fotózással kapcsolatos kérdésre.