Hogyan csináljuk a Glamour fotózást? phone home menu search camera trash close cross menu1 menu1 menu1

Hogyan zajlik egy Glamour fotózás?

A Glamour fotózásnak meg kell adni a módját, meg is szoktuk. Itt leírom, hogy általában hogyan zajlik nálunk egy glamour vagy budoir fotózás.

Legyen szó rövidebb, 2-3 órás, vagy egész napos fotózásról, fontos, hogy mindannyian tudjuk mit szeretnék elérni. Nekünk mindig van a tarsolyunkban sok-sok ötlet és terv fotós varázsaltokhoz, de ahhoz, hogy olyan képek szülessenek, amilyet Te szeretnél, tudnunk kell milyen képekre vágysz. Ezért a fotózás szervezését mindig egy egyzetetéssel kezdjük. Ha a lehetőségek engedik, akkor ezt személyesen legjobb megtenni. Ilyenkor a stúdióban vagy egy kávézóban találkozunk, megismerkedünk és átbeszéljük a lehetőségeket, ötleteket. A kávé mellett hasonló kérdésekkel foglak bombázni:

  • Milyen ruhát képzeltél el magadon a fotókon?
  • Az elképzelt ruhák közül milyened van? 
  • Mutass olyan képeket, amik neked tetszenek! Mondd el, hogy melyik képen mi tetszik. Fények? A modell testtartása? A kiegészítők? vagy úgy általában az egész?
  • Mikor szeretnéd a fotózást? Hétköznap vagy hétvégén? Napközben vagy este?
  • Hol szeretnéd a fotózást? Milyen környezetet szeretnél látni a képeken?

Nem baj, ha nem tudsz válaszolni a kérdésekre, hiszen ez nem vizsga. :) Ha van konkrét elképzelésed, megvalósítjuk. Ha nincs, akkor mutatok ötleteket, amikből megalkotjuk a glamour kalandot számodra.

A fotózás napján a stúdióban vagy a megbeszélt helyszínen indítjuk a varázslatos napod. Az általad hozott és a nálunk található ruhákból kiválasztjuk az összeállításokat, amelyekben fotózni fogunk. A választott ruhákkal, fehérneműkkel, kiegészítőkkel igazodunk a kitalált glamour nap forgatókönyvéhez is. Amíg a fotós csapat építi a világítást, addig téged a sminkes és fodrász vesz kezei közé, hogy megalkossa a sminket és frizurát a fotókhoz. Természetesen, ha hosszabb a fotózás, akkor visszatérhetsz hozzájuk igazításra, vagy átalakításra a nap folyamán.

Mire elkészülsz, a fények is csak rád várnak és indulhat az elképzelt beállítások fényképezése.

Nem modellkedtél még? Nem baj. Megtanítom akár az alapoktól kezdve, hogy hogyan kell mozogni a modellnek fotózás közben, mire kell figyelni. Az elmúlt 10 év során sok hölgynek és úrnak segítettem az első vaku villanásoktól kezdve abban, hogy magabiztosan és jól pózoljanak a kamera előtt. 

A fotózás közben stylist és fotós segéd is jelen szokott lenni, hogy a közös munkánkat segítsék. Ha úgy érzed, jelenlétük zavar abban, hogy ellazulj, akkor természetesen lehetőség van kisebb stábbal dolgozni. 

Az elkészült képeket a fotózás után 1-2 héttel kapod meg, egy internetes galériában, ahonnan le is tudod tölteni a képeket. Ha szeretnéd, megkaphatod a glamour képeket egyedi, nyomtatott CDn is.

Mivel a glamour fotózásnak a lényege, hogy a legszebbet hozzuk ki a modellből, minden képen szoktam utómunkát végezni, de épp csak egy kicsit, mint példálul az anyajegyek és bőrhibák eltüntetése. Test átalakítást, és egyéb photoshop varázslatokat nem csinálok, mert a jó csapat és az ő szakértelemük szükségtelenné teszi. Természetesen el lehet ettől a szokásomtól téríteni és meghagyom a kedvenc anyajegyeidet vagy lefogyasztalak a képen 10 kilóval, ha kéred.